•  

"New Day", μια ταινία μικρού μήκους με την Μαρία Δερβίση

 Mariadervisi

Του Αντώνη Κεραμιδά.

Στον δρόμο προς την κατάκτηση της αυτοκυριαρχίας (διότι αυτό είναι το ζητούμενο στον πρωταθλητισμό), η επιτυχία βρίσκεται στην καθημερινή προσπάθεια. Ο στόχος για την διάκριση μιας αθλήτριας σε μεγάλους αγώνες ασφαλώς είναι σημαντικός διότι δίνει κατεύθυνση και κίνητρα στη προπόνηση.

Το πιο σημαντικό όμως σε έναν τέτοιο ορίζοντα σκέψης με βάση την διάκριση, είναι ότι, τα συχνά κατορθώματα στην προπόνηση προσφέρουν αμέτρητες ανταμοιβές. Ανταμοιβές που τη διδάσκουν να μαθαίνει να κυριαρχεί στον εαυτό της και στη ζωή της, ανεξάρτητα από την υλοποίηση ή όχι του στόχου. Το κάθε (μικρό ή μεγάλο) κατόρθωμα της προσπάθειας είναι αυτό που προσφέρει το πιο "γλυκό - χρυσό" μετάλλιο της ημέρας. Η κάθε δυσκολία στη προπόνηση, το κάθε τεστ ελέγχου, η κάθε τεχνική παρατήρηση, τροφοδοτεί στην αθλήτρια συναισθήματα επιβεβαίωσης τής ύπαρξής της στον χώρο που μεγάλωσε αθλητικά αλλά και κοινωνικά. Ένα "ταξίδι στο παρελθόν", κοιτάζοντας μια εικόνα από την διαδρομή της είναι ικανό να την επαναφέρει σε αυτό που την κάνει να είναι ο εαυτός της. 

Έτσι, το ξημέρωμα μιας νέας μέρας θα προσφέρει πάντα μια νέα προοπτική ευτυχίας και κατάκτησης ενός επάθλου που θα είναι καθαρά δικό της.

Δείτε παρακάτω, την αθλήτρια της εθνικής ομάδας ρυθμικής Μαρία Δερβίση σε μια ταινία μικρού μήκους όπου προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την παραπάνω σκέψη. Ευχαριστώ την προπονήτρια Έφη Μπλέκα για την στήριξη της στην υλοποίηση του short film, αλλά και για την βοήθειά της να περιλάβω μέσα σε αυτό σκέψεις μου που αφορούν την καθημερινότητα μιας αθλήτριας που κάνει πρωταθλητισμό.


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.