•  

European Gymnastics: Προπονητικό Καμπ Ενόργανης Θεσσαλονίκης - Κρίκοι

 rings kamp

Του Αντώνη Κεραμιδά.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των προπονητικών σεμιναρίων του Καλοκαιρινού καμπ της European gymnastics στη Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσετε το δεύτερο μέρος των κρίκων. Αν και ο εισηγητής ξεκίνησε στο πρώτο μέρος με βασικά στοιχεία δύναμης και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, θεωρώ πως είναι σωστό ο προπονητής να διδαχτεί αρχικά τις αιωρήσεις στο όργανο και τον τρόπο που θα προχωρήσει σωστά στη συνέχεια στα αιωρήματα στην κατακόρυφο και στις εξόδους.

Όπως έχω αναφέρει και την προηγούμενη φορά, τα πρώτα βήματα στα όργανα όσον αφορά την διδασκαλία των βασικών ασκήσεων είναι τα ίδια. Ο κάθε προπονητής έχει την δική προσέγγιση στη μεταφορά της γνώσης, αλλά η ουσία των βάσεων είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο ο Ιταλός expert Nikola Costa, επεξηγεί υποδειγματικά και με λεπτομέρεια όλα αυτά πάνω στα οποία ο προπονητής θα πρέπει εργαστεί ώστε να δομήσει τους αθλητές του με τα στοιχεία που απαιτούνται για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Ο θησαυρός γνώσεων με τον οποίο εμπλουτίστηκαν οι παρευρισκόμενοι προπονητές τις ημέρες του Αυγούστου στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης, χρειάζεται να μοιραστεί σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ανανεώνουν και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, αλλά να προβληματίζονται με τον τρόπο προσέγγισης των εισηγητών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


  • Αντώνης Κεραμιδάς
  • O Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος χορού και γυμναστικής, πρώην αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Αρθρογραφεί και σχολιάζει πάνω σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Γυμναστικής σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο.